Přípojnicové systémy jsou na vzestupu, znáte jejich výhody?

V současné době zažívají svou chvilku slávy. Tam, kde je to možné, jimi investoři i projektanti nahrazují klasické kabelové systémy. Láká je rychlá instalace, úspora místa, nižší hmotnost i vysoká variabilita při nutné obměně jednotlivých zařízení. Pojďme se podívat na výhody a nevýhody takového řešení!

Dobře navržený přípojnicový systém ušetří svým majitelům až 50% doby věnované jinak na vytvoření běžných kabelových rozvodů. To je prostě fakt a hodí se každému, kdo se hodlá pustit do nějaké té větší rekonstrukce. Změny při připojení nových nebo odlišných zařízení jsou minimální a žádaným bonusem je i snadná a rychlá oprava. Není totiž nutné vypnout vždy celou síť, ale pouze její aktuálně poruchovou část.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Kde se uplatní nejlépe?

Moderní přípojnicové systémy a přípojnice najdou uplatnění především v terciární a průmyslové sféře. Světelné rozvody v obchodních centrech, parkovací halách a skladech, ale také distribuční rozvody v průmyslových halách či administrativních budovách – to vše jsou místa, kde je jejich použití nejžádanější.

Poradí si s nízkou energetickou náročností ve světelných rozvodech i velkými výkony v rozsahu 1 000 až 5 000 A. Konkrétní doporučení by mělo padnout ze strany příslušně vzdělaného odborníka či projektanta, my vám však poradíme, na jakou značku se zaměřit.

Pro opravdu kvalitní výrobky je pak charakteristická zejména jejich snadná montáž, demontáž a systém upevňování, zajišťovaný maximálně efektivním a přitom jednoduchým designem. Vysoce ceněna je také stoprocentní modularita systémových komponent, kdy lze již nevyhovující díl snadno zaměnit za inovovaný model bez nutnosti dodatečných změn a úprav. Jiné přípojnicové systémy raději ani nekupujte.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com

Bydlení mě baví a ráda o něm píšu. Zkušeností mám hodně.