Drtič odpadů je užitečným pomocníkem. Dokáže drtit i kosti

odpad

Drtič odpadů slouží v domácnostech především tam, kde je potřeba likvidovat kuchyňský odpad. Rozdrtí téměř vše, na co si vzpomenete a umí to i s velmi tvrdými materiály. To znamená, že i kosti, které jsou opravdu tvrdé, projdou po rozdrcení bez problémů odpadním potrubím, kterému takové pročištění jen prospívá. S drtičem na odpady také snadno předejdete šíření různých nelibých pachů, které by se mohly snadno nést z vašeho odpadkového koše. Kuchyňské drtiče odpadu se proto hodí do každé kuchyně.

Drtič do kuchyně

Drtič odpadu můžete ukotvit přímo pod odtokový otvor přímo pod dřezem. Můžete jej přitom snadno vyměnit za původně zabudovaný sifon. Rozložitelný odpad se spolu s vodou dostane do prostoru drcení, tzv. komory, kde jej může drtič rozemlít na malé kousky. Odtud pak putuje odpadním potrubím přímo do kanalizace. Ne všechen odpad ale patří do vaše drtiče.

odpad

Foto: Pixabay

Co můžete ve vašem drtiči na odpad drtit?

V drtiči kuchyňského odpadu můžete drtit například slupky od ovoce nebo zeleniny. Můžete zde semlít i kusy celých brambor, které nestihnete spotřebovat. Starosti si nebudete muset dělat ani s tvrdými slupkami od melounu apod. Pokud vám po vaření zbydou třeba hlavy z ryb, neváhejte je do drtiče také přihodit. Tvrdých kostí se nemusíte opravdu bát. Stejně tak tam můžete přihodit i skořápky od vajec. Drtiči nebudou na překážku ani slupky od banánů nebo větší pecky z ovoce. Stejně tak kusy starého pečiva můžete zpracovat právě zde.

Žádným překvapením není ani to, že drtiči nevadí ani zvadlé květiny, košťály, nebo dokonce papírové ubrousky. Spotřebovat lze i kávovou sedlinu společně s filtrem z překapávače.

Co do drtiče na odpady rozhodně nepatří? 

Všeobecně by se dalo říci, že do drtiče na odpady patří pouze ty odpady, které jsou v přírodě volně rozložitelné. Nepatří tam tedy rozhodně žádné sklo, kov, porcelán, plasty, plátno, ale ani mořské škeble či kukuřičné slupky. Vyhnout je potřeba se i suchým slupkám od cibule, případně i předmětům, které jsou z gumy, nebo kamene.

Do drtiče na odpady nepatří ani žádné provázky, drátěnky, plátno apod. Drtič odpadů udržujte vždy zdravý a házejte do něj jen ty předměty, které skutečně dokáže váš drtič zpracovat. Udržíte tak díky němu i menší obsah odpadu ve vaší domácnosti.

Zdroje informací: https://www.drticeodpadu.cz/co-lze-drtit-drtic-odpadku.php

https://www.biano.cz/magazin/proc-byste-si-meli-poridit-drtic-odpadu-jak-vybirat-a-na-co-si-dat-pozor

Náhledové foto: Pixabay

Stylové bydlení je skvělé. Vím o něm hodně a chci se o to podělit.